17 Nisan 2012 Salı

"EKMEĞİMİ SEVİYORUM"


Blog da yaparımkariyer de ' de okudum ve hemen paylaşıyorum, dikkat edilmesi gereken bir konu...


EKMEĞİMİ SEVİYORUM



                                                         
Bayat  ekmek israfına son

Bizler EKS Yemek Blogları platformu olarak ,ekmek israfına  dur diyoruz. Ülkemizde her sene 44 milyar ekmek üretiliyor ve bu ekmeklerin 4 milyarı ne yazık ki israf ediliyor.Ekmek israfının günlük maliyeti ise tam olarak 2.6 milyon lira.İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Edirnekapı İşletme Müdürü Abdullah Arslan’ın TBMM sunduğu yazılı rapora göre; günlük üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu çöpe atılıyor.Yani her 10 ekmekten biri israf ediliyor.Ülkemizde her sene israf edilen ekmeklerle 60 tane hastane,180 tane okul inşa ettirebileceğimizi biliyor muydunuz?

İsraf Önlenebilir

Ekmek israfının önüne geçmek ve bu vesile ile milli servetimizin kaybolmasını engellemek, basta evlerde ev hanımları olmak üzere,okullar,hastaneler,yemekhanesi olan iş yerleri,askeri tesisler gibi  bütün toplumumuzun farklı kesimlerinin dikkat etmesi gereken bir konudur.Bu konuda halkımızı ve işletmeleri bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.

EKS Yemek Blogları Platformu

EKS Yemek Blogları Platformu üyeleri olarak bizler;Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde bu konunun takipçiliğini üstlendik.15/04/2012 Pazar günü bu konuyla ilgili baslattığımız çalışmalarımızın bir kısmını EKS Mutfak Akademisi’nde yaptığımız etkinliğimizle gerçekleştirdik.Bu etkinlikle , Show Tv Ana Haber Bülteni’ne haber olarak girişimimizi bütün Türkiye ile paylaştık.Her blog yazarı  kendine özel reçetelerini  uygulayarak bayat ekmeklerden;mantı,kek,içli köfte,pizza gibi yiyecekler yapılmasının mümkün olduğunu gösterdi. Ülkemizde bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek,bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda halkımızı bilinçlendirmek ,bayat ekmek kullanarak geliştirdiğimiz reçetelerimizi paylaşmak,yeni cözüm yolları üretmek ve ekmek israfına yol açan olası sebeplere karşı toplumumuzu  uyarmak amacıyla yaptığımız çalışmalar çoğalarak devam edecek.

Ekmek israfının önüne geçerek milli servetimize katkıda bulunmak  için herkesin dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz.Ekmek israfını önlemek için önce kendi evlerimizde basit önlemler alabilir ve ekmekleri israf etmek yerine;

  • İhtiyacımız dışında alınan,elimizde kalan ekmekleri ihtiyac sahipleri ile paylaşabiliriz
  • Onları farklı formatlara sokarak farklı menülerde değerlendirebiliriz
  • Hayvan dostlarımızın da dışarıda aç olduğunu bilerek onlarla paylaşabiliriz

Bizler çevremizi ekmek israfı konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz…
 http://www.eksmutfakakademisi.com/

8 yorum:

  1. torbada kalan kırıntılarda dahil olmak üzere kesinlikle ekmek israf etmiyorum eş dost ve akrabalara duyurulur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annem de dikkat eder kırıntı bile olsa:)

      Sil
  2. valla ben rondodan geçirip köfte yaparken kullanıyorum canım ama istatistikler beni çok üzdü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel canım iyi yapıyorsun, daha büyük çapta önlemler de alınmalı istatistiklere bakılırsa...

      Sil
  3. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ekmeğimi seviyorum projemiz çığ gibi büyümeye devam ediyor. Belki evlerimizde çok fazla ekmek atmıyoruz ama bunun fabrikalarda askeride ve bir çok kamu ve tüzel kuruluşlarda tonlarca atıldığını unutmayalaım. En çok da onlara yönelik çalışmalarımız olacak.hepinizin desteklerini bekliyoruz.Yazıları ne kadar çok paylaşım oyaparsak okadar gündemde tutabileceğimize inanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlerde çok fazla israf yapılmıyordur diye tahmin ediyorum ama dediğiniz gibi hastaneler,oteller,tüm kurum kuruluşlar önlem almalı yada değerlendirmek için projeler üretilmeli...

      Sil
  4. durum vahim gerçekten:(( çocuklarımızıda bu bilinçle yetiştirmeliyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet küçük yaşta öğrenmelerinde fayda var, biz israf ederken ekmeği bulamayan çocuklar var malesef:(

      Sil

değerli yorumunuz için teşekkürler:))